Přednáška pro rodiče

K dobrým vztahům a spolupráci s rodiči patří i poskytování zajímavých a odborných informací, a proto naše škola zorganizovala 15. 1. 2014 přednášku PhDr. Jany Melicharové na téma „Školní zralost, aneb spolupráce rodiny a školy před nástupem dítěte do ZŠ“.
Rodiče dostali zajímavé materiály, doporučení a hlavně i odpovědi na své dotazy.
Ohlasy nás motivují k dalším nabídkám pro rodiče, ale uvítáme návrhy a aktivitu ze strany rodičů.

Ohlasy rodičů:

„Přednáška s paní doktorkou pro mě byla velice přínosná. My rodiče chceme, aby naše děti byly šikovné, dokonalé. Klademe na ně mnohdy velké nároky. Paní doktorka milým způsobem mě osobně otevřela oči. Dozvěděla jsem se, k jakým dovednostem musí syn dozrát, jaké je třeba trénovat a společně se je učit. Nejvíce mě zaujala část, kdy hovořila o pohybových dovednostech. Co vše by měl předškolák zvládnout, jak poznat, že je vyzrálý pro nástup do školy. Samozřejmě jsem ještě večer vše na synovi vyzkoušela. Užili jsme si u toho spoustu legrace.
Byla tam příjemná atmosféra, prostor pro otázky. Už nyní se těším na další, která je plánována s dětským psychologem. Velké díky!“
Jana Ejemová

„Paní doktorka byla velmi vstřícná a přátelská. Odborné informace doplňovala konkrétními příklady, k tématu přistupovala s nadhledem. Přednášky a setkání tohoto typu vítáme, jelikož nám umožňují pohled na dítě z jiné než rodičovské strany.“
Dobeš

„Jsem ráda, že jsem na přednášce byla a nemusela pro podobné informace jezdit do Prahy. V mé rodině je obecně tendence děti přetěžovat, a tato přednáška mi ukázala, k čemu děti musí DOZRÁT samy, co se do nich nemá „tlačit“, a v čem mám své příbuzné brzdit, aby na mou dceru neměli vysoké nároky zbytečně dříve.
Dceři jsou dnes 4 roky a pár měsíců a přednáška mne ubezpečila, že je šikovná a zvládá spoustu věcí i pro šestileté děti. A tak se budu nyní snažit jí dopřát více volnosti a nechat ji k jistým dovednostem, které byly předmětem přednášky, samovolně DOZRÁT.
Mám radost, děkuji. A těším se na další přednášku ohledně pochopení našich dětí.“
Trykarová – Janáčková

Na třídních nástěnkách naleznete podrobný informační leták o další plánované přednášce pro rodiče a přátele školy, tentokrát s renomovaným dětským psychologem.
Doufáme, že Váš zájem bude tak velký, abychom společně mohli zrealizovat další kvalitní akce.

0 odpovědí

Zanechte komentář

Chcete se zapojit do diskuze?
Žádný problém!

Napsat komentář