Akční den MŠ Nová s hasiči a policisty

Ve čtvrtek 23. června proběhla u rybníka Zadňáku celoškolní akce MŠ Nová. Záměrem bylo předvést dětem práci hasičů a policistů v reálných situacích a ukázat, jak se správně zachovat při hrozícím nebezpečí. Vyrazili jsme tedy na výlet k Zadňáku, kde nás ale čekalo nemilé překvapení v podobě “pobudy”, který se choval velmi nepřijatelným způsobem – rozdělával oheň v místě, kde je to zakázáno, rozhazoval odpadky, ničil veřejný majetek a nevybíravě na nás pokřikoval.
Když nepomohly domluvy pedagogů, musela být přivolána Městská policie a hasiči. Policisté předvedli rychlé zajištění podezřelé osoby, hasiči likvidaci nebezpečného ohně a vyčištění prostoru.
I přes to, že děti byly na celou akci připraveny, tajil se jim chvílemi dech napětím, ale nakonec vše skončilo radostnými výkřiky a velkým potleskem. Viděli jsme obdivuhodné herecké i profesionální výkony!
Hasiči i policisté dále připravili pro děti několik stanovišť, kde si mohly poslechnout spoustu zajímavostí, prohlédnout a vyzkoušet hasičskou techniku a výstroj, výjezdový vůz a policejní vůz s vybavením. Třešničkou na dortu bylo zapojení hasící jednotky, kterou si děti mohly vyzkoušet za plného provozu a krásného letního počasí.
Proto je mou povinností složit velkou poklonu řadě dospěláků z řad hasičů a policistů, kteří pro nás celou akci perfektně a nezištně připravili, zrealizovali a věnovali nám celý půlden. Jsou to dámy a pánové: Alena Jeřábková, Jana Jelínková, Miroslav Rousek, Petr Líva, Petr Jeřábek, Martin Jeřábek, a za Městskou policii pánové Jan Janoušek a Jiří Hladík.
Srdečně Vám děkujeme, byl to pro nás všechny ohromný zážitek, na který se nezapomíná!

Za všechny děti a celý tým MŠ Nová Mgr. Petra Poučková, ředitelka školy..

Fotografie z této akce můžete vidět zde!

0 odpovědí

Zanechte komentář

Chcete se zapojit do diskuze?
Žádný problém!

Napsat komentář