Výlet na Skalku – Chobotničky

V den, kdy naši předškoláci poznávali krásy ve Hvězdárně,jsme se vydali s mladšími dětmi na výlet na Skalku. Cesta byla dobrodružná, povídali jsme si o tom, jak by jsme letěli, kdyby jsme mohli. Překonávali jsme přírodní překážky a pomáhali si navzájem. Na Skalce jsme si dali svačinku uprostřed Křížové cesty na dece, pozorovali jsme u toho vleže život drobného hmyzu nejen v trávě, ale i v jezírku a jeho okolí.
Po odpočinku jsme si zahráli několik her: přetahovaná, na jelena, na babu,… Nandali jsme si batůžky a vydali se dál, směrem na Poustevnu, kde jsme v lese stavěli domečky pro skřítky. Každý kousek byl originál, ani jeden nebyl stejný. Viktorka s Adámkem dokonce vykopali i past před svým domečkem. Pak jsme se vypravili ke Klášteru, kde jsme si snědli oběd, který nám připravily naše paní kuchařky z Parníku. Mňam.
Cestou zpátky do školky, jsme pozorovali rozklovaný strom od datla. Nebo sojku, která se nás vůbec nebála a ukázala svá barevná peříčka. Prohlédli jsme si Mníšek z výšky, a opravdu jsme ho měli “ jako na dlani „.
Lada

Fotografie zde.

0 odpovědí

Zanechte komentář

Chcete se zapojit do diskuze?
Žádný problém!

Napsat komentář