Vzděláváme se v moderním učení

Naši pedagogové pravidelně aktivně pracují na svém profesním růstu a účastní se akreditovaných akcí dalšího vzdělávání. Namátkou ty nejzajímavější: Konceptuální učení, Rozvoj emoční inteligence, Jóga pro děti, Komunikace ve školní praxi, Metody práce s předškolními dětmi, Výchova k samostatnosti, Třída plná pohody a mnohé další.

Koncem ledna se celý náš pedagogický tým zúčastnil ve spolupráci se ZŠ Komenského 886 zajímavé vzdělávací akce pod vedením lektorské špičky VISK Mgr. Miroslava Hanzelky.
Lektor vede účastníky kurzu interaktivní formou videoprojekce z hodin všech typů škol ke schopnosti umět rozlišovat kvalitu vzdělávání a provádět její hodnocení. Pedagogové mají možnost prohloubit si dovednost „umět vidět, co se ve vyučování děje a k čemu tyto děje směřují“.
Přidanou hodnotou byla také možnost diskutovat na tak závažná témata, jako např.: Co je podstatné, aby získávaly naše děti ve škole a v rodině? Kdy se stane, že se zdravé klima ve škole či v rodině změní v patologické, a jak se tomu bránit? Jak předcházet syndromu vyhoření, zachovat si energii a chuť do další práce?

Děkujeme lektorovi Mgr. Hanzelkovi za úžasné „dobití baterek“ a paní ředitelce Krákorové za přizvání na tuto akci, která sklidila ze strany pedagogů velmi pozitivní ohlas.
Pod taktovkou celého pedagogického týmu
V naší škole proběhla v poslední době spousta aktivit nad běžný rámec činností. Ačkoliv se jednalo o časově náročné akce, všechny paní učitelky se nezištně podílely na jejich přípravách a realizaci, za což jim patří velký dík. Proto i touto cestou velice ráda tlumočím pozitivní ohlasy rodičů.

Mgr. Petra Poučková

0 odpovědí

Zanechte komentář

Chcete se zapojit do diskuze?
Žádný problém!

Napsat komentář