Březnové experimenty u Koníků

V průběhu března jsme se u Koníků věnovali přírodě v různých podobách a ve třídě jsme zkoušeli, jak fungují některé přírodní jevy v praxi.
Prvním pokusem byly hliněné hlavy, kterým díky starostlivé péči vyrostly nádherně zelené trávové vlasy (některým i vousy :-)).
V dalších dnech jsme zkoušeli, co všechno potřebuje semínko k tomu, aby z něj vyrostla zdravá a krásná rostlinka. V několika mističkách jsme nechali na vatě klíčit řeřichu. Všechny mističky měly stejné startovní podmínky, ale už druhý den jsme je rozdělili. Jednu mističku jsme nechali na okně a poctivě ji zalévali, druhou jsme nechali na okně také, ale vodu už nedostala. Třetí mističku jsme sice zalévali, ale zavřeli jsme ji do skříně, aby k ní nemohlo sluníčko. Během pár dnů bylo jasné, že bez vody nebo bez světla se rostlinkám dařit nemůže.
Poslední březnový týden jsme věnovali vodě. Povídali jsme si o vlastnostech vody, zkoušeli jsme, které materiály ve vodě plavou a které se naopak potopí, ukázali jsme si, že pokud voda zmrzne, zvětší svůj objem, pozorovali jsme kostky ledu a rychlost rozpouštění v různých teplotních podmínkách. Naučili jsme se, k čemu je voda pro náš život důležitá, čím vodě škodíme a jak ji máme chránit.

Všechny naše experimenty jsme zdokumentovali a můžete si je prohlédnout ve fotogalerii.

0 odpovědí

Zanechte komentář

Chcete se zapojit do diskuze?
Žádný problém!

Napsat komentář